Bærekraftig utvikling – sett med neste generasjons øyner!
Kragerø VGS-bærekraftig utvikling

Dato

Vi heier på elever fra VG1 HOA – Helse og oppvekst klassen som de siste ukene har jobbet med et viktig tema: Bærekraftig utvikling: Hvilke muligheter ligger i fremtiden – Hvilket fokus kan en ungdom ha for sitt eget forbruk?

Det handler om å verne om livet på jorda og å ta vare på behovene til mennesker som lever i dag, uten å ødelegge framtidige generasjoners muligheter til å dekke sine behov.

 

Elever Kragerø VGSI forrige torsdag på et event på skolens bibliotek formidlet elevene dette budskapet på en kreativ og inspirerende måte til Vg2 Barne- og Ungdomsarbeiderlinja. Fra Gretha Thunberg og Paris avtalen, over til klesindustrien, gjenbruk av klær, vegansk mat, kasting av mat og forbruket vårt av elektronikk. Visste du at Nordmenn kjøpte elektronikk for 44 milliarder kroner i fjor. All elektronikk som vi kaster kommer inn på et lager for behandling. Depotene får inn ca 400 «bur» hver eneste dag med elektronikk! Hver husstand kjøper 26kg elektronikk hvert år i gjennomsnitt.

 

Solveig Kivle, Om-Att og Eva-Christina Skaarup, Kragerø Næringsforening
Solveig Kivle, Om-Att og Eva-Christina Skaarup, Kragerø Næringsforening

Virkemidler som foredrag og Slam poesie ble tatt i bruk og publikumet fikk se et forrykende moteshow med klær fra gjenbruksbutikken «Om-Att» Kragerø. At gammelt brød og gamle lefser kan bli til noe godt å spise fikk vi også oppleve.

 

 

Noen av elevenes gode råd for fremtiden er:

– Begrens og pass på klesforbruket ditt, begrens matforbruket og ikke kast så mye mat.

– Spis mindre kjøtt og mer vegansk

– Vurder nøye om du trenger å kjøpe ny elektronikk

– Prøv å ta enda bedre vare på det du har og reparer istedenfor å kjøpe nytt.

 

Andre
artikler