Ny kandidat til styrelederrolle

Dato

Ny kandidat til styrelederrolle

Styret i Kragerø Næringsforening har bedt valgkomiteen starte prosessen med å finne ny kandidat til styrelederrollen.

Kragerø Næringsforening skal være partipolitisk nøytral. Styrets medlemmer skal ikke kunne være medlem eller varamedlem i formannskapet i kommunen. Dagens styreleder, Jan Petter Abrahamsen, er Høyres ordførerkandidat ved kommunevalget i 2019. Offentliggjøring av hans kandidatur er formelt ikke motstridende til foreningens vedtekter, men styreleder og styret ønsker en ryddig prosess, og ber derfor valgkomiteen starte arbeidet med å finne ny kandidat til styrelederrollen.

Et bytte av styreleder kan tidligst skje ved Generalforsamling 27.11.2018, men styret er innstilt på at valgkomiteen bruker den tiden de trenger til å finne den rette kandidat, dog senest 14 dager før våren generalforsamling som er planlagt i slutten av april.

Foreningens vedtekter spesifiserer følgende om styret:

Ved valg av styre skal det legges vekt på spredning i bransje/fag, geografi, alder, kjønn og faglig kompetanse.  Styremedlemmer skal ha klar tilknytning til Kragerø og engasjement for å arbeide med næringsutvikling her. Styrets leder skal ha ledererfaring fra næringsvirksomhet og erfaring fra styrearbeid. Styrets medlemmer skal ikke kunne være medlem eller varamedlem i formannskapet i kommunen.

Valgkomiteen består av:

  • Anneriek Barre, Kragerø Hotell og Booking AS
  • Bjørn Helliksen, PrivatMegleren Kragerø AS
  • Kjetil Solvang, Entreprenørfirma Leif Øygarden AS

For styret i Kragerø Næringsforening

/Janna Pihl

Andre
artikler