Sammen om lokalmatsatsing i Kragerø & Drangedal
Møte Lokalmat-samarbeid

Dato

Et vellykket og inspirerende frokostmøte med tema lokalmat-samarbeid ble gjennomført tirsdag 31. august med til sammen 14 deltakere, både restaurantdrivere og produsenter av lokalmat.  Katrine Chi fra Miljøgården kunne by på en deilig frokostbuffet sammensatt av lokale/regionale og kortreiste produkter. For en start på dagen!

Frokostbuffet på Miljøgården

Kari Rasmussen Theting, leder i kommunens omstillingsprogram og Anita Mjelland fra Drangedalsposten var også til stedet. Noen kjente hverandre fra før og dialogen om samarbeid kunne fordypes, erfaringer kunne utveksles, men også nye bekjentskaper kunne bli opprettet. Gruppearbeid Gruppearbeidet med div. spørsmål til lokalmatprodusentene og restaurantdrivere førte til en god diskusjon som resulterte i følgende viktige punkter som vi skal ta med oss videre i arbeidet fremover:

  1. Direkte kontakt til leverandør/produsent er viktig for at man kan sy sammen en god historie om menyen. Ikke kun kjøkkensjefen må kjenne til produktene, men også servitørene må ha kunnskap om hvor produktene kommer ifra og hva som er historien bak produktene.
  2. Produsentbesøk etter sommeren, slik at restaurantene kan planlegge lokale innkjøp til neste sommersesong, og for at produsentene får forutsigbarhet og kan legge opp produksjonen etter hva som er restaurantens behov.
  3. Markedsføring av de lokalmatprodusentene vi har er viktig, synliggjøre disse bedre.
  4. Lage et årshjul for hva som finnes av råvarer og produkter i Kragerø og Drangedal
  5. Det er interesse for deltakelse i kurset «Lokalmat- tilbyr bedre matopplevelser», et kokkekurs for å utvikle sesongbaserte menyer.

Omvisning på Hagvoll gård

Allerede i dag startet vi med et første produsentbesøk.

Omvisning på Hagvoll gård

Vi fikk alle muligheten å få en omvisning på Hagvoll Gård, der Ragnhild Fuglestveit har startet gårdsmeieri og nå for litt siden også åpnet egen gårdsbutikk. Gårdsbutikken er åpen hele uka og er selvbetjent. Hver fredag får man kjøpt deilige ferske bakevarer fra Vestjordet så langt det rekker. I tillegg til gårdens egg og melkeprodukter er det andre lokalproduserte varer å finne her som f.eks. Blomster, honning, saueskinn, poteter, grønnkål, rødbeter, hageblåbær og plommer.

Omvisning på Hagvoll Gård-2

 

Det har for alle vært en inspirerende formiddag der mange lokale aktører har blitt bedre kjent med hverandre og fikk satt i gang dialoger om nye samarbeid.Sammen kan vi skape et bærekraftig mangfold for å bli en attraktiv matregion hele året! 

Melkemaskin Hagvoll gård
Gårdsbutikk Hagvoll gård

Andre
artikler