Search
Search
Meny

Kragerø vertskap for Munch-nettverket.

26. mai 2023
Onsdag 24. og torsdag 25. mai har Kragerø vært vertskap for Munch-nettverket. Samarbeidende kommuner fra Vågå i nord, via Løten – hvor Munch ble født – Oslo/Nasjonalgalleriet, Moss, Fredrikstad, Åsgårdstrand og Kragerø. Disse kommunene samarbeider om felles prosjekter og markedsføring, og har årlige samlinger.
Kragerø presenterte vandring i Munch’s fotspor med Katja Aarflot som guide. Det ble også et besøk hos Kragerø Faste Billedgalleri hvor det ble en orientering om galleriet av leder Anny Skaug, og smakebiter fra forestillingen «På solen jeg ser» med Laila Thortveit, Mia Moss og Robert Carding. I tillegg presenterte Espen Johannessen de nye miniskulpturene av Munch, som nå lages i nytt opplag for salg.

Nettverket ble også orientert om de ulike nye prosjekter Munch-kommunene søker om i Sparebankstiftelsen DnB. Kragerø har sendt inn tre forskjellige søknader; Forestillingen «På solen jeg ser» som en vandreforestilling i bl.a. Munch-kommunene, Utvidet aktivitets- og lekeområde ved Jernbanetorget og det siste som er et nytt formidlingsopplegg i skolene samarbeid med Kultur-kameratene.

Forsker Arne Holm ved Oslo Met presenterte «MUNCH Forsk# som blant annet peker på at Kragerø har hatt en god strategi for satsingen på Munch, og er et av stedene som har kommet lengst i formidlingen og Munchs tilknytning til stedet. Ikke minst at Edvard Munch er knyttet til planverk, som eksempelvis reiselivsplanen. Kragerø har gjort de riktige tingene, sa Arne Holm.
Aktuelt
facebook

SISTE NYTT