Search
Search
Meny

Bedriftsnettverk for reiselivsnæringen i Kragerø: Skjærgårdsopplevelser – hele året

14. mai 2024 | Kari-Ane Hiis Hanssen
Vi gleder oss over at Innovasjon Norge har innvilget 1 000 000kr i støtte til enda et år, for bedriftsbedriftsnettverket i skjærgården. På den måten kan det etablerte nettverket fortsette samarbeidet hvor formålet er å utvikle Kragerø til et unikt og foretrukket reisemål med attraktive helårsopplevelser. Det er et uttalt mål fra reiselivsnæringen i Kragerø om å arbeide for å utvikle en helårsturisme i området.
Reiselivsnæringen i Kragerø består av store og små bedrifter innen overnatting, servering, transport, opplevelsesbasert turisme og kulturnæringen. Om lag 20 % av alle arbeidsplassene i kommunen er i reiselivsnæringen noe som gjør denne til en av hovednæringene i Kragerø (Reiselivsplan for Kragerø, 2019). Kommunen har 3 400 private ferieboliger som brukes flittig i løpet av sommermånedene. I tillegg er det 5 hoteller samt fire campingplasser som er åpne i høysesongen). I 2018 var det 86 000 hotellovernattinger i Kragerø, men kapasitetsutnyttelsen var ikke mer enn 25 %.

Det er utfordrende for en enkeltbedrift å øke attraktiviteten til Kragerø gjennom hele året, men med felles innsats og kompetanseløft på opplevelsesutvikling, internasjonalisering, behov og målgrupper ønsker nettverket å sørge for at bedriftene i Kragerø kan holder åpent gjennom hele året og at småbyen og skjærgården blir en attraktiv destinasjon også utenfor sommersesongen.

Vi ser frem til videre samarbeid!
facebook

SISTE NYTT