Search
Search
Meny
Thomas Bakkerud fra Kultur-kammeratene sammen med interesserte journalister.

Europeiske turoperatører og presse viser interesse for Kragerø

24. mai 2022 | Kari-Ane Hiis Hanssen
Det jobbes med Reiselivsplanen og målsetningen om at Kragerø skal være en helårsdestinasjon. Flere presseturer og besøk fra turoperatører står på planen de neste ukene.
Prosessen med Kragerøs reisemålsutvikling startet vinteren 2017/2018, og resulterte i at reiselivsplanen vår ble vedtatt av både styret i Kragerø næringsforening og i kommunestyret 2019.  Fra 2020 har Kragerø Næringsforening hatt hovedansvaret for arbeidet med Kragerøs destinasjonsutvikling og oppfølging av planen. Hovedmålet med hele planen er at Kragerø i 2030 er en bærekraftig helårsdestinasjon. Her kan du laste ned Kragerøs helhetlige reiselivsplan "Sammen for Kragerø mot 2030".

Et viktig ledd, i tillegg til å utvide besøkssesongen i Kragerø, er å finne nye grupper og markeder med turister som ønsker å besøke oss. Europeiske turister med annerledes reisemønster enn nordmenn, passer godt inn i denne prosessen og det fokuseres på å promotere Kragerø i Europa. Denne uken har vi hatt besøk av Nederlandske journalister som har vist spesiell interesse for Kittelsen og hans liv og virke i Kragerø. De har tilbrakt to dager i Kragerø hvor de både har vandret i "Kittelsens fotspor" med Kultur-kameratene og vært og besøkt Skåtøy. Skåtøy i farta tok dem med på besøk i "Pestas hus", og det ble lunsj i hagen til Kittelsens tidligere bosted. 

Nylig har det startet opp direkte frege mellom Nederland og Kristiansand tre ganger i uken. Dette gjør det naturlig nok lettere for Nederlandske turister å komme til Kragerø, men det gjør også veien til Europa generelt litt kortere. 

Neste uke er det franske journalister som har vist sin interesse for Kragerø og da spesielt Munch og den tiden han tilbrakte i byen. Det vil også komme turoperatører fra Belgia i begynnelsen av juni og i september kommer det turoperatører fra ulike land med interesse for sykling. Det er da spesielt sykling i kombinasjon med øyhopping man da ønsker å vise frem, som er et ganske unikt produkt for Kragerø.

Næringsforeningen gleder seg over denne interessen for byen og synes det er spesielt gøy at det er så forskjellige aspekter ved byen som virker å trekke folk hit. Vi ser mange muligheter for hvordan man kan bygge videre på de tingene man nå lærer ved disse besøkene.


 
Reiseliv
facebook

SISTE NYTT